De Vrije Ruimte
Frank ter Hedde
Fonteinkruidstraat 47
6841 KA Arnhem
06 44 06 20 27 frank@devrijeruimtearnhem.nl

 

Welkom bij De Vrije Ruimte op zoek naar de tuin

 

Bij De Vrije Ruimte, werkplaats voor de tuin, wordt op allerlei manieren aan een eerlijke tuin gewerkt. Je kunt er terecht voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Voor De Vrije Ruimte geldt: iedereen heeft recht op een fijne tuin en die is voor iedereen, ongeacht budget, bereikbaar. De tuin is de plek waar mens en natuur elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Ik wil je op deze site laten zien wat De Vrije Ruimte doet, waarom ze dat doet en je inspireren meer uit je tuin te halen. Kijk op Facebook om te volgen en te zien waar De Vrije Ruimte is.

 

In De Vrije Ruimte

3e plek Jonge Architectenprijs 2015
Ik zoek een woord
De Vrije Ruimte in Groei&Bloei
Relatiebemiddeling tussen huis en tuin
Pessoa
De Vrije Ruimte op Architectuur.nl!
Herfst
De laatste dagen van de zomer
Wabi sabi, wat de tijd verslijt
BAUHAUS
Als iemand mij nou maar
Onder de appelboom
Zelfportret
Voer voor filosofen
I quote
Zware industrie als inspiratie
De Architect en de Tuin
Architectuur: huis en tuin

3e plek Jonge Architectenprijs 2015
08 Januari 2016
Het Perceel
BAUHAUS

De eerste zin van het BAUHAUS-manifest luidde: “Het einddoel van alle beeldende productie is het bouwen”. Terug naar het ambacht is een sleutelbegrip, maar ook het huis - met alles daarin - als een Gesamtkunstwerk beschouwen.

 

Mijn leuze is: in de tuin ondek je de wereld. Dat geldt ook voor mezelf. Lees ik een boek over het Bauhaus, kom ik zinnen tegen die precies verwoorden waar ik mee bezig ben en waar ik naar op zoek ben in een tuin. 

 

Mies van der Rohe is op zoek naar de inkadering van de vrije ruimte!!!  Waar ligt de begrenzing? Hij heeft het natuurlijk over gebouwen, ik over tuinen, maar er zijn veel raakvlakken. De functionaliteit en de eerlijkheid van het BAUHAUS spreken me ook zeer aan. Niets verbergen, het is wat het is.

< vorige | volgende >