De Vrije Ruimte
Frank ter Hedde
Fonteinkruidstraat 47
6841 KA Arnhem
06 44 06 20 27 frank@devrijeruimtearnhem.nl

 

Welkom bij De Vrije Ruimte op zoek naar de tuin

 

Bij De Vrije Ruimte, werkplaats voor de tuin, wordt op allerlei manieren aan een eerlijke tuin gewerkt. Je kunt er terecht voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Voor De Vrije Ruimte geldt: iedereen heeft recht op een fijne tuin en die is voor iedereen, ongeacht budget, bereikbaar. De tuin is de plek waar mens en natuur elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Ik wil je op deze site laten zien wat De Vrije Ruimte doet, waarom ze dat doet en je inspireren meer uit je tuin te halen. Kijk op Facebook om te volgen en te zien waar De Vrije Ruimte is.

 

In De Vrije Ruimte

3e plek Jonge Architectenprijs 2015
Ik zoek een woord
De Vrije Ruimte in Groei&Bloei
Relatiebemiddeling tussen huis en tuin
Pessoa
De Vrije Ruimte op Architectuur.nl!
Herfst
De laatste dagen van de zomer
Wabi sabi, wat de tijd verslijt
BAUHAUS
Als iemand mij nou maar
Onder de appelboom
Zelfportret
Voer voor filosofen
I quote
Zware industrie als inspiratie
De Architect en de Tuin
Architectuur: huis en tuin

3e plek Jonge Architectenprijs 2015
08 Januari 2016
Het Perceel
Relatiebemiddeling tussen huis en tuin

De Vrije Ruimte en Li-Z Architectuur gaan een unieke samenwerking aan. Onder de naam Het perceel ontwerpen zij uw woning in de tuin. De grenzen tussen huis en tuin - tussen binnen en buiten - vervagen, ze vormen een geheel. Zo vervaagt ook de grens tussen de architect en de tuinontwerper. Het Perceel ontwerpt uw perceel en brengt huis en tuin bij elkaar. 

Het Perceel zorgt voor relatiebemiddeling tussen huis en tuin en is voor De Vrije Ruimte het antwoord op al langer levende onvrede over de manier waarop wij omgaan met architectuur en groen. Zie bijvoorbeeld het artikel De architect en de tuin, het citaat van Francis Bacon of lees de fantastische woorden van Peter Zumthor.

De Vrije Ruimte en Li-Z Architectuur hebben al voorzichtige stappen op het grensvlak  tussen huis en tuin gezet. Hun multifunctionele 'tuinhuis' staat bijvoorbeeld al op Architectuur.nl.

< vorige | volgende >