De Vrije Ruimte
Frank ter Hedde
Fonteinkruidstraat 47
6841 KA Arnhem
06 44 06 20 27 frank@devrijeruimtearnhem.nl

Buiten Tuinen

 

Buiten de tuin zijn er tuinen: mensen ontmoeten elkaar op schoolpleinen, in parken en andere openbare plekken. De ruimte moet hier vaak zodanig zijn ingericht dat bepaalde doelen worden bereikt. Die doelen mogen best idealistisch zijn. De weg naar de uiteindelijke invulling is betekenisvol. Elke ruimte is een sociale ruimte. De Vrije Ruimte zoekt de ruimte die de ontmoeting vergemakkelijkt en de kennismaking bevordert; tussen mensen maar ook tussen mens en omgeving. Beplanting helpt hierbij, samenwerken, meedenken en zelf meebouwen en onderhouden ook. 

Boombank
Groeihuis
Fitrustplek
Storytelling
In De Vrije Ruimte

3e plek Jonge Architectenprijs 2015
Ik zoek een woord
De Vrije Ruimte in Groei&Bloei
Relatiebemiddeling tussen huis en tuin
Pessoa
De Vrije Ruimte op Architectuur.nl!
Herfst
De laatste dagen van de zomer
Wabi sabi, wat de tijd verslijt
BAUHAUS
Als iemand mij nou maar
Onder de appelboom
Zelfportret
Voer voor filosofen
I quote
Zware industrie als inspiratie
De Architect en de Tuin
Architectuur: huis en tuin

3e plek Jonge Architectenprijs 2015
08 Januari 2016
Het Perceel
Relatiebemiddeling tussen huis en tuin

De Vrije Ruimte en Li-Z Architectuur gaan een unieke samenwerking aan. Onder de naam Het perceel ontwerpen zij uw woning in de tuin. De grenzen tussen huis en tuin - tussen binnen en buiten - vervagen, ze vormen een geheel. Zo vervaagt ook de grens tussen de architect en de tuinontwerper. Het Perceel ontwerpt uw perceel en brengt huis en tuin bij elkaar. 

Het Perceel zorgt voor relatiebemiddeling tussen huis en tuin en is voor De Vrije Ruimte het antwoord op al langer levende onvrede over de manier waarop wij omgaan met architectuur en groen. Zie bijvoorbeeld het artikel De architect en de tuin, het citaat van Francis Bacon of lees de fantastische woorden van Peter Zumthor.

De Vrije Ruimte en Li-Z Architectuur hebben al voorzichtige stappen op het grensvlak  tussen huis en tuin gezet. Hun multifunctionele 'tuinhuis' staat bijvoorbeeld al op Architectuur.nl.

< vorige | volgende >